Sudenkorennot ja perhoset

HUPS, lähes vahingoissa alkoi syntyä toden ja tarun välimaastossa eläviä sudenkorentoja ja perhosia. Jokainen näistä Täyttä Terästä olevista hennoista hyönteisistä on täysin yksilöllinen, jotkut jopa toivomusten mukaan tehtyjä. Synnytysprosessi on pitkähkö ja lopputuloksen kannalta täysin arvaamaton. Näitä hengästyttävän kauniita korentoja ja perhosia voi löytää seiniltä, kiviltä tai puista. Illan hämärtyessä ne nauttivat lajityypillisesti kohdevalon lämmöstä ja naapurien kateellisista katseista. Ei näistä ole pakko tykätä, mutta monet eivät vaan yksinkertaisesti voi olla pitämättä niiden muodoista ja yksityiskohdista.



Sudenkorento on lentämisen suvereeni taitaja ja armoton saalistaja, kiistämätön hyönteismaailman valtias. Sudenkorentoja on montaa lajia ja kokoa, osa asettuu asumaan sisätiloihin. Sisälajikkeet ovat kooltaan pienempiä, noin 40cm, kun taas ulkolajikkeet on tieteellisen tarkasti noin yhden metrin mittaisia. Tosin alalajista riippuen koko voi vaihdella paljonkin. 


Perhonen on lentotaidoiltaan sudenkorentoon verrattuna vaatimaton liihottaja, mutta ulkoasultaan aivan yhtä viehättävä ja mielenkiintoinen. Sympaattiset perhoset esiintyvät kirkkaissa väreissä, niiden muotokieli on runsas ja puhutteleva. Perhosten koko määräytyy puhtaasti aerodynamiikan lakien perusteella, ainoastaan noin 50-60cm kokoinen perhonen pystyy nousemaan lentoon, tosin silläkin lentäminen on hiukan epätasaista ja mutkittelevaa. 

Hyönteinen by Sharp elää ikuisesti.


Siivekäs

Tämä koiraskorento suorastaan uhkuu brutaalia maskuliinisuutta.  Se tarttuu seinään vahvoilla jaloilla ja tekee vaikutuksen naaraisiin kolisuttelemalla siipiään yhteen rytmikkäästi. Mittava 115cm siipiväli karkottaa tehokkaasti muut koiraat samalta reviiriltä. Varsinainen Goljat, reilustipuhdasta voimaa.

Hienohelma

Tästä neitokorennosta piti tulla sinertävä, mutta toisin kävi. Tuloksena on siro neito, joka panostaa ulkonäköönsä. Hoikka runko, kullan sävyiset siivet ja eteenkin valtavat silmät saavat kaikkien huomion kiinnittymään juuri häneen, seutukunnan kaunottareen. Neito asettuu seinälle viehkeästi siivet supussa esitellen samalla sulavalinjaista 120cm pitkää kehoaan.

 

Kiitäjä

Kiitäjä on todellinen lentämisen mestari, sen kapeat ja pitkät siivet mahdollistavat uskomattoman taitavat lentoliikkeet. Immelman on Kiitäjälle lasten leikkiä, se pystyy lentämään takaperin ja sivuttain sekä leijumaan ja pyörimään paikallaan. Täydellinen yhdistelmä nopeutta, taitoa ja klassista muodon kauneutta. Mykistävää ylivoimaa. 


Lepidoptera

Liitukaudelta peräisin oleva perhonen on hyönteisten ballerina; hentoinen ja kevytliikkeinen katseenvangitsija. Lepidopteran voi nähdä lentävän ainoastaan öisin, päivisin se asettuu valoisaan paikkaan ja levittää siipensä kerätäkseen energiaa päivänvalosta. Aikuinen Lepidoptera ei tarvitse lainkaan syötävää ravintoa, varsinainen uusiutuvan energian suunnannäyttäjä.