Kokonaiset kasvit maahan tai lattialle

              Isoja kukkia, paljon patinaa ja kiiltoa


Convallaria

Varsin kookas ja näyttävä kukka, joka tekee paljon pysyviä kukintoja. Muista samaan sukuun kuuluvista lajikkeista poiketen kyseinen kasvi ei ole myrkyllinen, tosin sen syöminen aiheuttaa nopean purukaluston tuhoutumisen. Ei siis suositella ravinnoksi. Korkeus jopa 2 metriä!Trifolium

Erittäin harvinainen ikikasvi puutarhoissa ja puistossa. Viihtyy oikeissa olosuhteissa myös sisätiloissa. Legenda kertoo myös nelilehtisestä Trifoliumista, niitä on kuuleman mukaan löydetty muutamia yksilöitä, mutta todistusaineisto on varsin heikko, lähes olematon. Todennäköisesti kyseessä on vain vahva huhu. Korkeus noin 70cm.

Linnea  

Pieni on kaunista, vanamo on puutarhan aarre. Tämä kukkien kuningatar on nimetty kasvien nykyaikaisen luokittelun kehittäneen Carl von Linnen mukaan. Sekä Linnean että Vanamon nimipäivä on elokuun 3. Vanamon maavarren pituus vaihtelee metrin molemmin puolin. Yhdessä suikertavassa maavarressa kasvaa tyypillisesti 3-5 kukkavartta, joiden korkeus on noin 50cm. Kussakin kukkavarressa on kaksi hentoa kukkaa, joiden sävy vaihtelee kasvupaikoittain. 

Hennolla kukalla ei ole voimia kilpailla elintilasta rikkaruohojen kanssa, joten se kannattaa istuttaa paikkaan, jossa muut lajit eivät viihdy. Vaihtoehtoisesti runsaalla ylimääräisellä energialla varustettu henkilö voi pitää vanamon ympärykset puhtaana kitkemällä. Emme kuitenkaan suosittele tähän lähes toivottomaan tehtävään ryhtymistä, sillä luonnolle tyypillinen epäjärjestys ja vahvimpien lajien leviäminen nujertaa lopulta sitkeimmänkin järjestyksenvaalijan.

Geranium

Geranium muistuttaa elintavoiltaan jossain määrin voikukkaa. Voikukan tavoin se pystyy elämään varsin köyhässäkin maaperässä. Kukinto mukautuu muuhun ympäristöön sujuvasti; mikäli ympärillä olevat muut kasvit ovat korkeavartisia kasvattaa Geranium pitkän varren saadakseen maksimaalisen huomioarvon. Vastaavasti se pystyy tarvittaessa väistämään esimerkiksi ruohonleikkuun asettumalla tiukasti aivan maanpintaan. 

Geranium ei kasvata lehtiä. Kukinnon koko on noin 25cm.